Startpagina Account Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Last updated on Aug 24, 2023

Om je wachtwoord te wijzigen ga je na het Inloggen naar je Instellingen door rechtsbovenin op je avatar te klikken en vervolgens op 'Instellingen'.

Daarna klik je in het menu links op Veiligheid & Wachtwoord.

Om je huidige wachtwoord te wijzigen moet je deze ter controle ook opnieuw invullen gevolgd door tweemaal het nieuwe wachtwoord. Na het wijzigen van je wachtwoord kun je in het menu links ook kiezen voor Beheer sessies. Wij raden je aan om uit veiligheidsoverwegingen al je andere apparaten uit te loggen na het wijzigen van je wachtwoord. Zo ben je er zeker dan dat er niemand meeleest.

Tips voor een goed wachtwoord

• Hoe meer karakters, hoe beter (minimaal 12 is aan te raden);

• Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens;

• Bedenk een wachtwoordzin in plaats van een wachtwoord. Kies een geheime zin die alleen jij weet. Dit is vaak gemakkelijker te onthouden dan een complex wachtwoord. Bijvoorbeeld: 'ik-ben-gek-op-aardbeien';

• Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01;

• Gebruik geen bedrijfsnaam of een afkorting in je wachtwoord;

• Gebruik geen wachtwoorden die overeenkomen met makkelijk te raden formaten zoals kalenderdata, kentekenplaten of telefoonnummers;

• Last but not least: gebruik niet voor alles hetzelfde wachtwoord.

Vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met Team Support op, stuur een e-mail naar support@uteaseme.com of gebruik de Live Chat hier. Gebruik altijd het e-mailadres waarmee je geregistreerd bent op U Tease Me, anders kunnen wij je niet helpen.