Startpagina Veiligheid Hoe kan ik iemand blokkeren?

Hoe kan ik iemand blokkeren?

Last updated on Aug 18, 2023

Wanneer je iemand blokkeert kan hij/zij jouw profiel, foto's en andere door jou geplaatste informatie niet meer bekijken. Ook het contact opnemen is direct geblokkeerd. Dit is op geen enkele wijze te omzeilen.

Ik wil een gebruiker blokkeren

1. Ga naar het profiel van de gebruiker die je wilt blokkeren;

2. Klik aan de rechterzijde van de omslagfoto op de drie puntjes (menu) en kies vervolgens voor Blokkeer;

3. Geef in de melding die verschijnt een akkoord door op Bevestigen te klikken.

De gebruiker is nu geblokkeerd van je account en kan dus ook geen contact meer met je opnemen.

Ik wil een gebruiker deblokkeren

Om een gebruiker te deblokkeren zijn er wat andere stappen nodig. Je kunt het profiel van een geblokkeerde gebruiker niet bezoeken vanwege de blokkade. Volg daarom een van de twee onderstaande stappen om een gebruiker te deblokkeren.

Methode 1 (makkelijk):

1. Klik rechtsonderin op je scherm op het tandwiel-icoon;

2. Kies voor Beheer geblokkeerde gebruikers;

3. Zoek hier de geblokkeerde gebruiker en kies voor 'Deblokkeren'.

Methode 2 (kost iets meer tijd):

1. Klik rechtsbovenin op je scherm op je Profielfoto;

2. Kies voor Instellingen

3. Kies links in het menu voor Geblokkeerde gebruikers

4. Zoek hier de geblokkeerde gebruiker en kies voor 'Deblokkeren'.

De gebruiker is nu gedeblokkeerd en jullie kunnen weer contact met elkaar opnemen en elkaars profiel bekijken.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Stel dan je vraag via Contact / Support, waar je Live met ons kunt chatten of stuur een e-mail naar support@uteaseme.com. Wij beantwoorden je vraag of vragen graag.