Startpagina Veiligheid Wat is tweestapsverificatie?

Wat is tweestapsverificatie?

Last updated on Aug 28, 2023

Het wachtwoord is niets nieuws. We gebruiken het bijna elke dag en het bestaat eigenlijk al verschillende eeuwen. Lang voor Hotmail, Skype of Netflix je vroegen er eentje te maken, hadden de Romeinen al wachtwoorden om belangrijke militaire berichten uit te wisselen tussen de verschillende troepen.

Maar wat als iemand je wachtwoord weet en verkeerde intenties heeft?

Als je wachtwoord in verkeerde handen terecht komt heb je vaak een probleem. De persoon die inlogt heeft onmiddelijk toegang tot je account. Tot nu. Al een aantal jaar bestaat de mogelijkheid om 'tweestapsverificatie' (of vaak ook 'tweestapsauthenticatie' of '2FA' genoemd) in te schakelen op bijna alle diensten die je online gebruikt.

Tweestapsverificatie is een beveiligingsmethode die vereist jij als gebruiker, naast je wachtwoord, een tweede verificatiemethode kan gebruiken om toegang te krijgen tot je account. Op U Tease Me voeren wij de verificatie uit per e-mail. Het proces zorgt ervoor dat zelfs als een kwaadwillende gebruiker het wachtwoord van je account heeft bemachtigd of geraden, ze nog steeds een extra barriƫre moeten overwinnen om toegang te krijgen tot je account. Super veilig dus!

Hoe schakel ik tweestapsverificatie in?

Zorg er allereerst voor dat het huidige e-mailadres in je account juist is.

• Klik op je Profiel foto rechtsbovenin het scherm en klik op Instellingen

• Controleer bij Accountinstellingen of het e-mailadres juist is en of je deze nog in gebruik hebt

Na het controleren van je e-mailadres klik je op Veiligheid & Wachtwoord en vervolgens voor de optie Tweestapsverificatie. Om Tweestapsverificatie in te schakelen maak je de optie Tweestapsverificatie actief door het schakelaartje aan te zetten.

En nu?

Je account is nu extra beveiligd. De eerstvolgende keer dat je je aanmeldt zul je een melding ontvangen per e-mail met een unieke code welke je moet invullen om in te kunnen loggen.

Ik heb nog vragen, waar kan ik terecht?

Stuur ons een e-mail op support@uteaseme.com met het e-mailadres waar je mee bent geregistreerd op U Tease Me of open de Live Chat via deze link (klik op het tekstballonnetje linksonderin om een chat te starten). Via de Live Chat kunnen wij jou - voordat je geholpen kan worden - wat verificatievragen stellen zoals je geboortedatum.