Startpagina Ons platform VPN of Proxy gebruik

VPN of Proxy gebruik

Last updated on Nov 09, 2023

Omdat gebruikers veel waarde hechten aan hun Privacy wordt er vaak gebruik gemaakt van een VPN- of Proxydienst. Ons platform is gericht op Veiligheid en Privacy en daarom is het gebruik van een VPN- of Proxydienst af te raden. In dit artikel leggen wij uit waarom dit is.

Wat is een VPN-dienst?

Een VPN (hierna VPN-dienst), wat staat voor Virtual Private Network, is een online service waarmee je als gebruiker een beveiligde en versleutelde verbinding kan opzetten tussen jouw apparaat (zoals een computer, smartphone of tablet) en een externe server, vaak ergens in een ander geografisch gebied. Dit stelt jou als gebruiker in staat om je internetverkeer via een externe server te laten lopen, waardoor je anoniem kan surfen en je werkelijke IP-adres kan verbergen. Hierdoor zijn jouw online activiteiten, inclusief browsen, downloaden en communicatie, beschermd tegen nieuwsgierige blikken en potentieel kwaadwillende partijen, waardoor privacy en beveiliging op het internet worden verbeterd.

Waarom raden jullie een VPN-dienst gebruiken af?

Bij het inloggen op U Tease Me wordt je huidige IP-adres gekoppeld aan een unieke Sessie Token. Dit is een extra controle om te controleren of je wel toegang mag hebben tot ons platform en of er niemand heeft gesjoemeld met je Browser of Cookies. Wanneer je gebruik maakt van een VPN-dienst wijzigt je IP-adres (te) vaak en kunnen wij onmogelijk controleren of je wel ingelogd bent met de juiste combinatie IP-adres en Sessie Token. Wanneer je IP-adres binnen een tijdbestek van 5 minuten na je laatste activiteit wijzigt is er niets aan de hand. Als je IP-adres in 5 minuten een aantal keren is gewijzigd, wordt je automatisch uitgelogd. We leggen het aan je uit:

Bijvoorbeeld:
Je IP-adres is 95.155.32.123 en je Sessie Token is a94a8fe5ccb19ba61c4c0873d391e987982fbbd3. Dit wordt in ons systeem aan elkaar gekoppeld en -naast een aantal andere controles- als veilig beschouwd.

Wanneer je gebruik maakt van een VPN-dienst kan je IP-adres plotseling veranderen naar 41.155.32.123, waardoor er geen match meer is tussen je IP-adres en Sessie Token.

Ons systeem ziet dit als een inbreuk op de beveiliging tussen jou en ons platform en logt je automatisch uit.

Kan ik U Tease Me veilig gebruiken zonder VPN?

Alle IP-adressen en Sessie Tokens worden op ons platform beveiligd opgeslagen en kunnen niet ingezien worden door Beheerders en/of Moderators. IP-adressen worden tevens geanonimiseerd (bijvoorbeeld: 41.155.32.***). De laatste twee of drie cijfers van je IP-adres zijn voor onze Beheerders en/of Moderators niet in te zien. Wel kunnen wij je IP-adres blokkeren in het geval je onze huisregels niet in acht neemt of andere gebruikers tot last bent.

Je IP-adres is dus veilig op U Tease Me en eindgebruikers kunnen nooit je IP-adres zien of opzoeken. Fijn om te weten.