Mededelingen / Changelog

Last updated on Nov 12, 2023

Mededelingen

• Vriendschappen: er gaat iets niet goed met vriendschappen en het bekijken van elkaars foto's. We zijn hier mee bezig en verwachten vandaag een fix door te voeren.

• Betalingen / Betaalsysteem: Buckaroo API integratie nog niet afgerond. Nog geen vlekkeloze werking. Niet gepusht naar live-omgeving. Updates in de changelog hieronder.

• VPN of Proxy gebruik: het kan zijn dat je door het gebruiken van VPN- of Proxydiensten af en toe uitgelogd wordt. Dit komt omdat je IP-adres voor ons tรฉ vaak veranderd. Voor de zekerheid / veiligheid loggen wij je sessie daarom uit. Dit gebeurde eerst binnen 10 minuten. De timeout voor IP-adres checks zijn nu verhoogd en ingesteld op 20 minuten. Als je een trage verbinding ervaart of vaak wordt uitgelogd, schakel je de VPN-verbinding uit. VPN-verbindingen van je werk gebruiken een vast IP-adres, deze kun je blijven gebruiken zonder problemen. Lees hier waarom wij het gebruik van VPN diensten afraden.

Uitleg

Natuurlijk is deze pagina niet om een leuk verhaal over Jip & Janneke te lezen maar echt voor de nerds onder ons om te weten te komen wat er achter de schermen gebeurd aan development (duur woord voor ontwikkeling). Echte nerds kennen deze termen - natuurlijk - maar we leggen het graag aan je uit.

Versienummers met '-rc' staan voor Release Candidate: kandidaat om dus gepusht te worden naar de live-omgeving. Deze versie is dus niet beschikbaar nog voor testers of andere gebruikers. Versies met de toevoeging '-staging' zijn nog in ontwikkeling, zie het als 'bijna af'. Versies met toevoeging '-test' worden intern nog getest en onderworpen aan mutation tests. Miauw. ๐Ÿˆโ€โฌ› ๐Ÿ˜บ

Heb je vragen? Mail support@uteaseme.com. Dank je wel!

Changelog

09-11-2023 (v1.0.23-live)

• [FIXED] Tijdelijke oplossing voor Chats tussen gebruikers en het positioneren van de juiste 'nieuwe' berichten. Chat widget op Mobiel en Desktop scrollt nu automatisch naar het einde van het gesprek ipv. midden in het gesprek

• [FIXED] Gebruikers met Apple Private Relay (Privรฉdoorgifte) werden automatisch uitgelogd omdat ze door deze VPN oplossing van Apple vaak van IP veranderden. Checks op IP en koppeling met Session-ID en de timeout hier voor is nu aangepast om dit te voorkomen

• [SECURITY] TLS v1.1 uitgefaseerd. TLS v1.2 wordt uitgefaseerd wanneer deze EoL (End of Life) is

• [TWEAKS] Laadtijd verbeterd door code optimalisaties (gemiddeld -80ms)

31-10-2023 (v1.0.22-staging)

In onderzoek: gebruiker #110 kan geen foto's bekijken van gebruiker #25 terwijl ze wel bevriend zijn. Testvraag bij gebruiker #110. Wachten op resultaat. Vermoedelijk een database call in de backend die niet juist is doorgekomen. 403 en 400 foutcode bij het plaatsen van een reactie onder bepaalde items.

• [PRIVACY] Gebruikers konden zoeken in de zoekbalk bovenaan op voor- en achternaam. Dit is niet wenselijk voor eindgebruikers maar wel voor beheerders en/of moderators. Aangepast!

• [FIXED] Het volgen van iemand of als 'favoriet' toevoegen werkte niet juist. De call naar de backend werd niet juist uitgevoerd (check op 'favorite' of 'unfavorite' was niet gedefinieerd). Opgelost!

28-10-2023 (v1.0.21-staging)

• Voor de nieuwe update ronde maandag 30 oktober 2023:

• [FIXED] Wijzigen 'geinteresseerd in' via Mobiel kan niet (in verband met multi-selection veld)

• [IMPROVEMENTS] Live Chat knop naar rechts verplaatsen op Mobiel, op Desktop ongewijzigd laten

• [FIXED] Onderscheid maken in het verwijderen van items. Nu heet deze optie altijd 'Post verwijderen': schept verwarring bij eindgebruikers. Toegevoegd: "Foto verwijderen" en "Video verwijderen". "Post verwijderen" blijft ongewijzigd voor een post mรฉt media.

• [TRANSLATIONS] Kleine vertalingen nog aangevuld EN -> NL

• [FIXED] Gevolgd door 1 teaser, 2 teasers. Er staat nu op Profiel altijd '3 teaser' vermeld. Meervoud.

25-10-2023 (v1.0.20-live)

• [NEW] ๐Ÿ˜ Optie 'Ontdekken' in het menu: laat alle nieuwe publieke posts zien (Uitsluitend foto's) zodat men kan zien wat er nieuw is geplaatst door gebruikers op het platform. Is nog in BETA en kan op mobiel er iets anders uit zien dan op desktop en/of tablet. Nu nog beperkt tot 10 posts in de test: later uitbreiden

• [NEW] ๐Ÿ–ผ๏ธ Foto's worden server-side geschaald naar een iets vriendelijker formaat (groot is niet in alle gevallen goed), zodat de laadtijd van de pagina zeker met 50% is afgenomen, foto's worden geschaald in formaten: 64px, 128px, 256px, 512px, 1024px, 1200px, 1500px 1920px en 2000px. Hierdoor is de bestandsgrootte bij veel HDR foto's niet meer 8MB maar slechts rond de 100kB. Totale paginagrootte was eerder rond de 35 MB, nu slechts 10.2MB. Achter de schermen kijken we of het nog kleiner kan qua grootte. Nu dus nog iets meer databundel-vriendelijker voor als je onderweg bent. ๐Ÿš— Karren maar!

• [CHANGE] โœจ Home / Thuis-icoon is aangepast

• [CHANGE] โšก OpCache Module van PHP getweakt voor nog snellere parsing van de backend code: nu nog sneller (en ja: het kan nog sneller!)

24-10-2023 (v1.0.19-testing)

• [NEW] Website online ๐ŸŒŽ

• [FIXED] Code optimalisaties (snelheid +20%) ๐Ÿš€๐Ÿš€

• [TEST] ๐Ÿง‘โ€๐Ÿ”ฌ Android Chats scrollen automatisch na laden Javascripts naar verkeerde plek in de conversatie. Is in test / development / debugging

• [CHANGE] ๐Ÿšง Subdomein 'app.uteaseme.com' aangemaakt tbv. pushen website (subdomein 'www.uteaseme.com' bevat nu landingpage en website + doorlinks)

• [CHANGE] ๐Ÿ” SSL Certificaten gescheiden voor 'app' en 'www' subdomeinen

08-09-2023 (v1.0.18-live)

• [ADDED] Seksuele geaardheid toegevoegd op Profiel (backend, search_profiles, edit_profile en view_profile)

• [ADDED] 'Geรฏnteresseerd in' toegevoegd op Profiel (wordt nog aangevuld) (backend, search_profiles, edit_profile en view_profile)

• [ADDED] Custom fields voor gebruikers in backend (bv: "sexual_orientation")

• [ADDED] Als test: 'Hulp' button voor Live Chat

• [ADDED] Telling voor voor '1 reactie' of '2 reacties' ging niet juist, waardoor er ook bij 1 reactie het label 'reacties' zichtbaar was (in plaats van '1 reactie'). Dit is opgelost

• [BUG] Zoeken op geaardheid of interesses werkt nog niet. Volgt in volgende update in week 37

• [FIXED] ๐Ÿ› ๏ธ Kleine fixes bovenop op v1.0.18

• [FIXED] iOS ProRes en ProRAW uploads werken nu! ๐Ÿคณ๐Ÿ“ธ Was een combinatie bestanden groter dan 35 MB en geen GD Library (Imagemagick) gecompiled in de binaries voor het converteren / resizen van DNG en HEIV bestanden: happy uploading! ๐Ÿ˜

05-09-2023 (v1.0.18-quickfix-rc)

๐Ÿšจ Quickfix meteen live: prioriteit gegeven en fix ontwikkeld voor alle platformen. Meteen online gepusht naar LIVE omgeving.

• [FIX] Rechtermuisknop op afbeeldingen uitgeschakeld op ๐Ÿ’ป Windows en ๐Ÿ macOS

• [FIX] Rechtermuisknop op ๐Ÿค– Android en ๐Ÿ“ฑ iOS uitgeschakeld, test door MA๐Ÿ’œ en YD๐Ÿ’œ geslaagd

04-09-2023 (v1.0.17-rc)

• [UPDATE] PHP 8.2.8 naar PHP 8.2.9

30-08-2023 (v1.0.17-rc)

Release candidate: deze ontwikkelingen zijn nog niet live voor de eindgebruiker!

• [ADDED] Google SafeSearch API voor URL's in Chat

• [ADDED] Bij het uploaden van een foto kon de gebruiker ook kiezen voor een video wat resulteerde in een foutmelding (Invalid file). accept="image/"* toegevoegd aan de foto upload button en accept="video/"* aan de video upload button. Moet getest worden op Android. Vragen in week 37 aan MA en CH.

• [IMPROVED] 'ENTER'-key in chats uitgeschakeld maar in reacties op foto's/posts niet. Opmerking MA terecht voor wat betreft het schrijven van langere berichten in alineavorm. Kijken hoe andere gebruikers hier mee omgaan.

• [TEST] Eerste grid/rooster functionaliteit voor het bekijken van nieuwe posts door gebruikers niet helemaal naar wens. Heeft wat aandacht nodig. Functionaliteit weer verborgen. Verplaatst naar week 37.

30-08-2023 (v1.0.16-quickfix)

๐Ÿšจ HTTP/HTTPS fix voor Mozilla Firefox gebruikers

• [FIXED] Gebruikers met de Mozilla Firefox browser konden niet op de website terecht komen zonder de https:// prefix toe te voegen aan de URL. Redirect op HTTP TCP 80 Poort toegepast naar HTTPS TCP 443. Rare actie van Mozilla om niet HTTPS te prefereren boven het onbeveiligde HTTP protocol. Hoe dan ook: veel plezier, Foxjes! ๐ŸฆŠ

29-08-2023 (v1.0.15-staging-no_rc)

๐Ÿชš๐Ÿช›๐Ÿšœ Nog niet live. Test in uitvoering.

• [FIXED] โœ‰๏ธ Mail SMTP API bleef soms hangen door timeouts in SSL check ๐Ÿ•ต๏ธโ€โ™‚๏ธ: firewall rules aangepast voor local>external connecties op SMTP poort: lijkt opgelost: wordt gemonitored

• [FIXED] Interne debug meldingen voor nieuwe Amazon S3 uploads waren soms dubbel ๐Ÿคฏ, dit is opgelost

• [ADDED] Eerste test voor een 'rooster' / grid voor nieuwe posts ('Wat is er nieuw?'). Verzoek van Tester M.A.๐Ÿ’œ, in ontwikkeling, nog niet afgerond (eind week 35)

• [UPDATE] libjson-c5 geupdate naar 0.15-3

• [UPDATE] libc-bin geupdate naar 2.35-0

28-08-2023 (v1.0.14-staging-rc1)

๐Ÿชš๐Ÿช›๐Ÿšœ Nog niet live, is in staging.

• [TEST] Eerste test ProRAW / ProRES video's iOS upload gelukt. Transcodering met ffmpeg is nog langzaam. Mogelijk speciale renderer uitrollen op aparte machine

• [IMPROVED] Foto's op Feed worden nu niet meer als losse IMG tag geplaatst waardoor het kopiรซren van foto's moeilijker zou moeten zijn

26-08-2023 (v1.0.13-live)

• [ADDED] Debug logging via UTM Support API channel

• [ADDED] Live Push Notificaties bij verdachte acties (acties bekend in backend log: o.a. 401, 403, 404 foutmeldingen op pagina's)

• [IMPROVED] Random getal voor tweestapsverificatie verbeterd (sneller gegenereerd + opgeslagen in SQL Backend)

• [TESTED] Eerste Buckaroo Payments API test: fail (API documentatie komt niet overeen met liveomgeving BAR). Week 35 contact met Buckaroo.

• [TRANSLATIONS] Extra vertalingen toegepast

25-08-2023 (v1.0.13-test)

• [FIXED] De 'oogjes' en hun functionaliteit om wachtwoorden weer te geven of te verbergen, werken weer! En ja: op echt รกlle wachtwoordvelden

• [FIXED] Gebruikers konden geen spaties in voor- en/of achternaam plaatsen, dit is nu opgelost (ook bij het registratieformulier)

• [FIXED] 'Aan het typen...' melding bleef soms staan als een gebruiker niet (meer) aan het typen was. Communicatie met backend aangepast: werkt nu naar behoren

• [FIXED] 'Date unknown' label bij chatgesprek waar normaliter 'Gezien door (gebruikersnaam)' hoort te staan. Tijdzone van backend kwam niet overeen met de frontend, de melding zou niet meer mogen verschijnen, dit is opgelost

• [ADDED] Mogelijkheid om ENTER-toets te gebruiken bij het reageren op posts

• [ADDED] Mogelijkheid om ENTER-toets te gebruiken bij het versturen van een chatbericht

• [ADDED] Contactformulier op het platform is nu automatisch ingevuld met je gebruikersnaam en e-mailadres zodat de koppeling met ons Support systeem goed werkt.

• [TRANSLATIONS] Extra vertalingen toegepast

24-08-2023 (v1.0.12-test)

• [FIXED] Bij het selecteren van een invoerveld op iPhone of Android, zoomde de Browser in. Niet wenselijk gedrag. Gebruiker moest weer uitzoomen om de webpagina goed te kunnen bekijken, dit is opgelost.

• [FIXED] Live Streaming gaf een vreemde foutmelding uit de backend (SQL Error) zodra de livestream gestart werd door de streamer, dit is opgelost

• [FIXED] Live Streaming gaf de kijker een vreemde foutmelding uit de backend (Invalid Key) als een kijker de Live Stream afsloot en opnieuw wilde openen, dit is opgelost

• [ADDED] Zichtbaar maken van wachtwoorden

• [TRANSLATIONS] Extra labels vertaald (o.a. Live Chat en Reageerfunctie onder Posts, Blogs, Foto's en meer)

• [POSTPONED] De Live Chat widget voor Support (ondersteuning) is tijdelijk uitgeschakeld omdat het in conflict is met andere jQuery en Javascript libraries op de website zelf. In week 35 oppakken. Gebruikers kunnen mailen naar support via het contactformulier of door een e-mail te sturen aan support@uteaseme.com

23-08-2023 (v1.0.11-staging)

• [UPDATE] Update naar nieuwste versie PHP en Ruby. Kleine codeaanpassingen aan de backend voor compatibiliteit met integratie Buckaroo Payment API

• [FIXED] Gebruiker kreeg af en toe bij het inloggen een lege pagina te zien, dit is opgelost

• [FIXED] Het vinkje 'Mij onthouden' werkt nu naar behoren, unieke Cookie / Sessie ID toegepast per gebruiker

22-08-2023 (v1.0.10-staging)

• [CHANGE] Software Openlitespeed vervangen voor Nginx met een Apache2 backend. Zowel Openlitespeed als Nginx hebben geen goede ondersteuning voor .htaccess-bestanden. Nginx is puur voor caching en snelheid, Apache2 voor backend serving aan de host proxy. Alle tijdelijke niet-.htaccess-oplossingen omgebouwd naar een native .htaccess file

• [CHANGE] Prestaties beter door vervangen MySQL voor MariaDB Engine en toepassen PHP OpCache+Memcached

• [OPTIMALISATIES] Verschillende code optimalisaties tbv. snelheid van het platform

21-08-2023 (v1.0.09-dev)

• [IMPROVED] Verdere optimalisatie code, documentatie offloaded naar aparte files ipv. binnenin de code (VSCode Library). Winst van 100+ kB aan code. Rock on! ๐Ÿ”ฅ

• [FIXED] De knop 'Vind ik Sexy' werkte niet naar behoren op mobiele devices. Dit is opgelost

• [FIXED] Bepaalde lettertypes waren inconsistent op het platform. Nu een standaard en fijn leesbaar lettertype

• [TRANSLATIONS] Vertaling toegevoegd voor Duits en Frans. Overigens heeft Frans Duijts niet meegeholpen aan de vertalingen ๐ŸŽถ๐ŸŽถ

• [ADDED] Betere platform detectie ingebouwd (mobiele telefoon, tablet, Mac / Windows / Android)

20-08-2023 (v1.0.08-dev)

• [ADDED] Koppeling met Support backend systeem via contactformulier

• [ADDED] Live Stream functionaliteit

• [ADDED] Boost Posts functionaliteit (abonnees kunnen zo de aandacht trekken met hun posts/foto's/video's)

• [CHANGE] Footer van submenu aangepast, ziet er wat mooier uit nu. Links toegevoegd contact/Support, Huisregels etc.